Go to Top

Skrei

Sashimi van kabeljauw met lobbige dashiroom

Ingrediënten:

  • 1 kilo skreirugfilet
  • citroenzout
  • 1 dl dashi bouillon
  • 2 dl room
  • 3 eetl. haringkuit
  • 10 gram bieslook
  • witte peper

Werkwijze:

  • Ontvel de kabeljauwrugfilet en zout licht met citroenzout.
  • Rol in papier en laat 30 minuten marineren.
  • Kook dashi  tot de helft in en zet koud.
  • Sla de room lobbig en spatel hier de ingekookte dashi, fijngesneden bieslook en haringkuit door en breng op smaak met versgemalen witte peper.
  • Trancheer de kabeljauwrugfilet in gelijkmatige tranches en plaats op de borden.
  • Bedek à la minute met de lobbige room.

Toepassingen:

  • Als amuse.
  • Als voorgerecht met mango en gebakken shiitake.