Go to Top

Soep van gerookte Schelvis


Ingrediënten:

  • 1 kilo gerookte schelvisfilet
  • 80 gram ui
  • 30 gram boter
  • 300 ml. melk
  • 200 ml. visfumet
  • 500 ml room
  • 500 gram aardappel
  • 1 takje tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 4 takjes platte peterselie
  • zout en peper

Werkwijze:

  • Pocheer de gerookte schelvis in de melk met tijm en laurier.
  • Snij de aardappel in brunoise.
  • Snipper de ui en fruit aan in de boter zonder deze te kleuren.
  • Voeg de aardappel brunoise toe en fruit kort mee.
  • Pluk de schelvis filet en voeg het pocheer vocht en de visfumet bij de ui en aardappel.
  • Laat dit alles ± 10 minuten trekken.
  • Voeg de room en de geplukte schelvis toe, en breng op smaak met zout en peper.
  • Garneer met gehakte platte peterselie.

Toepassingen:

  • Als basis voor een amuse met krokante mosterd.
  • Als voorgerecht of maaltijdsoep.